Portræt af ND – få dansk designhistorie indenfor hjemmets fire vægge

Dansk designs “first lady”, Nanna Ditzel, født i 1923 og afgået ved døden efter et langt og aktivt arbejdsliv i 2005, var blandt meget andet kendt for sin liberale tilgang til den, på daværende tidspunkt, ellers meget traditionsbundne tænkning i designet af møbler og brugsgenstande.

Hendes design havde et postmoderne islæt, og da der i 1990’erne kunne observeres fornyende strømninger, var hun forgangskvinde. Nanna Ditzels design var præget af et individuelt og subjektivt indtryk. Det er ofte nævnt, at Ditzel havde en særegen og sublim evne til at omdanne en kreativ og æstetisk idé til møbler, der var – og er – brugsvenlige og fuldt funktionelle i hverdagen. Desuden er Nanna Ditzel velkendt for at sige, at “…møbler ikke blot bør klæde rummet, men i lige så høj grad det menneske, der sidder i møblet.”

Et andet citat, der er i særlig grad er kendetegnende for den ikoniske kunsterinde, er følgende: “Tre skridt frem og to tilbage betyder stadig, at jeg har taget et skridt i den rigtige retning.” Sikke motiverende og understøttende i en nysgerrig og kreativ proces!

Nanna Ditzel tiltrækker sig stadig, trods sin død, opmærksomhed fra hele verden, og hendes møbler kan opleves flere prominente steder – eksempelvis pryder de operaen i Sidney!

Gennem hele karrieren modtog Nanna Ditzel talrige priser, blandt andet modtog hun ærefuldt guldmedaljen i den Internationale Møbelkonkurrence i Japan for møblet “Bænk for To”. Desuden har hun vundet ID-prisen, er blevet udnævnt Hornourable Royal Designer og har modtaget det livslange arbejdslegat fra det danske Kulturministerium.

De heldige, der har oplevet et møde med den hengangne heroinde, er alle enige om at det giver en lyst til at have hendes smukke møbeldesign stående i egen stue, da det har en vidunderlig afsmittende effekt. Et sådan inspirerende og stiligt hjem er også indenfor rækkevidde for dig!Og det endda til konkurrencedygtige priser! Besøg https://designklassikershop.dk/shop/nanna-ditzel-4s1.html, og surf rundt i et rent slaraffenland med Ditzel-møbler og brugsgenstande for enhver smag!