Maler priser kan virkelig forandre sig efter visse parametre

Der kan være stor forskel på maler priser, og det gælder ikke blot på, hvilket firma du ender med at vælge til at udføre en specifik opgave for dig.

Du kan nok regne ud, at der vil være prisforskel fra firma til firma, selvom det er den samme opgave, der er tale om, og de vil nok respektivt forklare dig, hvorfor de sætter den pris, som de gør.

Vi skal så ikke til at snakke om, hvordan det vil svare sig bedst at finde ud af, hvordan man vælger herfra, og at hverken den billigste eller dyreste løsning altid er den bedste.

Men vi vil se lidt på, hvad der også kan påvirke sådan noget som maler priser, når man indberegner andre faktorer, og det dækker meget mere end blot udbud og efterspørgsel.

Der er jo også samfundets hjul med høj- og lavkonjunktur, hvor man måske som kunde holder mere på pengene og kun får lavet de aller mest nødvendige løsninger med penslerne, end hvis man lever i overflod – og andre gange ender man måske med at gøre opgaven selv.

Så kan der være ting som shitstorms, der rammer specielle firmaer eller hele faggrupper, der kan være oppe i medierne, og det kan føre med sig, at det kommer til at påvirke branchen negativt – og nogle gange ender det så med at ramme bestemte firmaer i form af boykot. 

Maler priser har jo også forandret sig gennem tiden, hvor man generelt vil se rent prismæssigt, at det var billigere i gamle dage, men her skal man så også se på, hvordan købekraften var på pengene dengang, da det så relativt set kan betyde, at man faktisk betalte mere i gamle dage end nu.

Endvidere er der jo også ting som inflation, moms med videre, der kan komme til at påvirke prisen på malerarbejde.