Hvor kan jeg indrette et hobbyrum?

Er du i besiddelse af et hus, er der mange muligheder for at indrette et hobbyrum. Hvis et eller flere af børnene er flyttet hjemmefra, er det oplagt at indrette de forladte værelser som eksempelvis syrum eller tegnestue.

Du kan også sagtens bruge et aflagt børneværelse som fitnessrum hvis din store passion er at styrke kroppens muskler. Og et almindeligt værelse af en vis størrelse kan også indrettes som øvelokale. Her bør du sørge for at lyd isolere væggene og opsætte dæmpende materiale således at de øvrige beboere i huset også kan holde ud at være hjemme under din daglige øvning.

Hobbyrum i kælderen – et oplagt valg

Hvis du er så heldig at dit hus er udrustet med en fuld kælder vil du med fordel kunne indrette dit hobbyrum her. Du bør selvfølgelig sikre dig at kælderrummet er tørt, og at der er mulighed for såvel opvarmning som udluftning af dit nye hobbyrum.

Ellers risikerer du, foruden at komme til at fryse, at der danner sig kondens som kan føre til fugt skader og måske endda skimmelsvamp. Derfor er det vigtigt at du kan åbne et vindue, eller eventuel får installeret ventilation og klima anlæg i din kælder.

Indret dit anneks som hobbyrum

En mere krævende hobby som for eksempel arbejde der inkluderer oliemaling, keramik og lignende er det en god idé at indrette hobbyrummet i en separat tilbygning til dit hus. Du får nemlig brug for at installere ekstra stærk udsugning og, for dit keramik værksteds vedkommende, en særdeles kraftig ovn.

Det samme gælder hvis du ønsker dig et værksted hvor du kan rode med sløjd eller motorer. Disse hobby typer har det samtidig med at svine en del mere end syning og tegning. Og derfor vil du gerne have dem uden for beboelsen.

Du kan læse mere om hobbyrum på husblog.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.